Soykırımcı İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için Didim Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim Merkez Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninde konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Bugün burada hem büyük bir hüznün hem de büyük bir öfkenin içeresindeyiz. Bütün İslam ümmetinin ve yeryüzünde insanlıktan nasibini almış milyarlarca insanın kalbinin ve zihninin burada attığını biliyoruz." dedi.

Kurtulmuş, "İlk andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak duruma müdahale edilmiştir. Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Katillerden bütün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TFF Heyeti ile Kritik Zirvede Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, TFF Heyeti ile Kritik Zirvede Bir Araya Geldi

Kurtulmuş, "Dünyanın büyük devletlerinden birisinin başkanı olduğu zannettiğimiz bir zat, "Yerden seken bir kurşun vurdu." diyecek kadar insanlıktan sapmış görünüyor." dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine gerçek mermilerle ateş açması sonucu, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivisti olan Ayşenur Ezgi Eygi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

FİLİSTİN DİRENİŞİNİN SEMBOLÜ OLDU

İsrail askerleri tarafından, haince başından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi, Gazzelilerin sesi olmak için Batı Şeria'ya gitmişti. Ölümü, Filistin direnişinin sembolü olarak tarihe geçti.

Editör: UHA HABER MERKEZİ