Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF toplantısı için bulunduğu Singapur'dan tek kelimelik mesaj yayımladı.

Döviz hesapları için faiz kararı! Döviz hesapları için faiz kararı!

Bakan Şimşek, Türkiye'nin, kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik FATF gri listesinden çıkış haberini resmi açıklama öncesi "Başardık" mesajıyla paylaştı.

Bakan Şimşek'in X sosyal medya platformundan yayımladığı mesajında tek kelimelik "Başardık" mesajı yer alıyor.

Bakan Şimşek: "Mayısta yıllık ihracat 260 milyar dolar ile tarihi zirvesine ulaşırken ithalat son bir yılda 29 milyar dolar azaldı. Yıllık dış ticaret açığı 35 milyar dolar iyileşerek 87 milyar dolara geriledi."

YATIRIM FONLARININ ROTASI TÜRKİYE OLACAK

Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor. Türkiye'nin listeden çıkması ile birlikte bunların Türkiye'ye yatırım yapabilmesi bekleniyor.

ŞUBAT AYINDA 'EYLEM PLANI MADDELERİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI' DENİLMİŞTİ

Türkiye'yi 2021 yılında gri listeye alınmıştı.

FATF şubat ayında ülkenin eylem planı maddelerini başarıyla tamamladığına, bu kapsamdaki gelişmelerin yerinde teyidi için Türkiye'nin ziyaret edilmesine karar vermişti.

FATF'nin Şubat 2024 Genel Kurulunda "FATF, kara paranın aklanmasının önlenmesi ve terörizmin finansmanı ile mücadele reformlarının uygulanmaya başlandığını ve sürdürüldüğünü, uygulamanın gelecekte de sürdürülebilmesi için gerekli siyasi kararlılığın devam ettiğini doğrulamak amacıyla yerinde bir değerlendirme yapılmasını talep etmektedir" ifadesi kullanılmıştı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ