Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 F Grubu'nda yer alan Türkiye, organizasyondaki ikinci sınavını Portekiz karşısında verdi. BVB Dortmund Stadı'nda oynanan müsabaka TRT 1 ve TRT'nin dijital platformu tabii'den canlı yayınlandı.

Mücadelenin ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçti. Portekiz, maçın 21. dakikasında Bernardo Silva'nın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. A Millilerimiz, 28. dakikada Samet Akaydin'in kendi kalesine attığı golle 2-0 geriye düştü.

Mücadelenin ilk yarısı Portekiz'in 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Portekiz, 56. dakikada Bruno Fernandes ile farkı 3'e çıkardı: 0-3

Türkiye-Portekiz maçı

Kalan sürede skor değişmedi ve A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024'teki 2. maçında Ronaldolu Portekiz'e 3-0 yenildi.

Bu sonuçla gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekibimiz 3 puanda kaldı.

İlk maçında Çekya'yı 2-1 mağlup eden Portekiz ise Türkiye karşısında elde ettiği galibiyetle 2'de 2 yaptı. 6 puanla grupta liderliğe yükselen Ronaldo ve Pepe'li Portekiz, son 16 turuna çıkmayı garantiladi.

Türkiye - Portekiz maçı

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI...

6. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Sağdan Zeki Çelik'in yerden ortasında altıpasın solunda Kerem Aktürkoğlu'nun kayarak dokunduğu top, kaleciden sekti. Atağın devamında Portekiz savunması meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

GOL: 22. dakikada Portekiz öne geçti. Soldan gelişen atakta Leao'nun yerden ortasında savunmadan seken top, penaltı noktasının sağındaki Bernardo Silva'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine şutunda top filelere gitti: 0-1.

GOL: 29. dakikada Portekiz ikinci golü buldu. Kaleci Altay'ın topa çıktığı sırada savunmada Samet Akaydın'ın hatalı geri pasında meşin yuvarlak çizgiyi geçti: 0-2.

31. dakikada soldan 2 kişiyi çalımlayarak ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu'nun yakın direğe yerden vuruşunda, kaleci topu ayağıyla kornere uzaklaştırdı.

41. dakikada Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından yerden şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

İlk yarı, Portekiz'in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

RONALDO YİNE GOL ATAMADI

Dünyaca ünlü süper yıldız Cristiano Ronaldo, Türkiye Milli takımımıza gol atamama orucunu yine bozamadı. Daha önce 3 kez milli takımımıza rakip olan Ronaldo bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamamıştı.

Bugün oynanan maçta da milli takımımıza karşı fileleri sarsamayan Ronaldo, Türkiye'ye karşı oynadığı 4 maçta gol sevinci yaşayamadı.

Bizim Çocuklar Portekiz'e kayıp! 3-0 mağlup olduk - 1. Resim

Papua Yeni Gine'de Kanlı Çatışma Patlak Verdi: Kabileler Arası Savaşta Çok Sayıda Ölü Var! Papua Yeni Gine'de Kanlı Çatışma Patlak Verdi: Kabileler Arası Savaşta Çok Sayıda Ölü Var!

ABDÜLKERİM BARDAKCI'DAN KÖTÜ HABER

A Milli Takım'da savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, Portekiz maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bardakcı Çekya maçında sahada olamayacak.

RONALDO ORGANİZASYONDA ASİST REKORUNU KIRDI

Avrupa Şampiyonası tarihinin en golcü oyuncusu olan Cristiano Ronaldo, bir rekor daha kırdı. Portekizli oyuncu Avrupa Şampiyonası tarihindeki en çok asist yapan isim olmayı da başardı. 

Ronaldo 56. dakikada Bruno Fernandes'in golünde asisti yapan isim olmuştu.

GRUBUN SON MAÇ PROGRAMI

26 Haziran Çarşamba:

22.00 Gürcistan-Portekiz (AufSchalke Arena)

22.00 Çekya-Türkiye (Volkspark)

Editör: UHA HABER MERKEZİ