Pamukova’da Zincirleme Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Diğeri Ağır Yaralandı Pamukova’da Zincirleme Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Diğeri Ağır Yaralandı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, Türk satrancının global arenada hızla yükseldiğini belirterek, "Genç yıldızlarımız parlıyor. Olimpiyatlarda güçlü rakiplerle karşılaştık ve mücadelemizi en iyi şekilde verdik. Daha iyi günlerin yakında olduğunu biliyoruz," dedi.

Tulay, erkeklerde 194, kadınlarda ise 180 ülkenin mücadele ettiği olimpiyatta, Türk milli takımlarının elde ettiği sonuçların gurur verici olduğunu vurguladı. "Altyapımızdan gelen genç oyuncular, Türk satrancının geleceğini şekillendirecek," ifadelerini kullandı.

Başarı dolu bir turnuvayı geride bırakan Türkiye, satrançta uluslararası başarılarını artırmaya devam ediyor.

Türkiye'den Dikkat Çeken Performanslar

  1. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda, Büyükusta (GM) Ediz Gürel, 2. Masa üçüncüsü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. Açık kategoride 194 ülkenin katıldığı turnuvada, Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Mustafa Yılmaz, GM Vahap Şanal ve GM Emre Can'dan oluşan Türkiye Erkek A Milli Takımı, 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti.

Kadınlar Kategorisi'nde ise Türkiye, 180 ülkenin mücadele ettiği turnuvada 26. sırada yer aldı. Kadın A Milli Takımı, Uluslararası Usta (IM) Ekaterina Atalık, Kadın Büyükusta (WGM) Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk Örenli, Kadın Uluslararası Usta (WIM) Gülenay Aydın ve WIM Hayale İsgenderova'dan oluşuyordu. Bu takım, 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi ile turnuvayı tamamladı.

Hindistan Zirvede!

Turnuvanın sonuçlarına göre, açık kategoride Hindistan şampiyonluğa ulaşırken, ABD ikinci ve Özbekistan üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Hindistan birinci, Kazakistan ikinci ve ABD üçüncü sırada yer aldı.

FIDE'nin düzenlediği bu önemli organizasyonda, açık kategoride 194 ülkeden 977 sporcu, kadınlar kategorisinde ise 180 ülkeden 907 sporcu mücadele etti. Her iki kategoride de takımlar 4 asil ve 1 yedek sporcu ile yarıştı, bu da yarışmanın rekabetçi yapısını gözler önüne serdi.

Editör: YAĞMUR UHA