Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in (Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü) UNIFIL'e düzenli olarak saldırması, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın, İsrail'in, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Karargahı'na saldırısına ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İsrail'in savaşı bölgeye yayma saikiyle hareket ettiği dikkate alındığında, UNIFIL'in rolü daha da fazla önem arz etmektedir. İsrail'in UNIFIL'e düzenli olarak saldırması, Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir."

BMGK ÜYELERİ, İSRAİL'İN SALDIRILARINA ENGEL OLMAKLA YÜKÜMLÜDÜR

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin, BM güçlerini bizzat görevlendirdiğine işaret edilen açıklamada, Konsey üyelerinin, İsrail'in BM güçlerine karşı saldırılarını engellemekle yükümlü olduğu vurgulandı.

Edremit'te damat dehşeti! Kayınvalidesini ve baldızını öldürdü, eşini ve kayınpederini yaraladı Edremit'te damat dehşeti! Kayınvalidesini ve baldızını öldürdü, eşini ve kayınpederini yaraladı

Açıklamada, tüm devletlere, İsrail'e ve İsrail'i silahlandıran ülkelere karşı ortak tutum takınma çağrısında bulunuldu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ