Türkiye'nin bazı illerinde başta aşırı sıcaklar olmak üzere kundaklama, kamp ateşleri, sigara izmaritleri ve çöplerin düzgün yakılmaması gibi nedenlerle orman yangınları çıkıyor. Hatay, Antalya, Yalova, İzmir ve Kahramanmaraş’ta ormanlık alanda çıkan yangınlara müdahale ediliyor. 

SONDAJ ARACINDA BAŞLAYAN YANGIN SIÇRADI

Hatay’ın Hassa ilçesinde sondaj aracında başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Akbez Mahallesi’nde 13.30 sıralarında orman yangını meydana geldiğinin bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekipleri sevk edilmişti. 2 saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Hatay ve Kahramanmaraş'ta orman yangını: Sondaj aracında başlayan yangın ormana sıçradı, vatandaşlar tahliye ediliyor - 1. Resim

Ekiplerin, 4 ilk müdahale Aracı 8 arazöz ve 2 helikopterle müdahale ettikleri yangın 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başladı.

İhbar üzerine yönlendirilen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince yangına, 1 helikopter, 11 arazöz, 4 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 110 personelle müdahale ediliyor.

Hatay ve Kahramanmaraş'ta orman yangını: Sondaj aracında başlayan yangın ormana sıçradı, vatandaşlar tahliye ediliyor - 2. Resim

Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor.

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Serik ilçesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Gebiz Mahallesi Kocamehmetler bölgesinde başlayan yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

Haluk Bilginer İkinci Adaylığıyla Dikkatleri Üzerine Çekti! Haluk Bilginer İkinci Adaylığıyla Dikkatleri Üzerine Çekti!

YALOVA ARMUTLU'DA YANGIN BAŞLADI 

Türkiye'nin dört bir yanında sürerken bir yangın haberi de Yalova'nın Armutlu ilçesinden geldi. Yangın, saat 14.00 sıralarında Armutlu ilçesindeki Keçikayalıkları mevkisi ile Kapaklı köyündeki ormanda çıktı.

Yalova Valisi Hülya Kaya, "Armutlu'da Kapaklı ve Keçikayalıkları'nda iki noktada gelişen yangına 2 adet yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz ve bölgedeki itfaiye araçlarımızla müdahale ediyoruz. Kısa sürede yangını kontrol altına almayı umuyoruz. Gerekli tüm önlemler için ekiplerimiz ve gönüllüler sahada" dedi.

Beş büyük ilde orman yangını: Sondaj aracında başlayan yangın ormana sıçradı, vatandaşlar tahliye ediliyor - 3. Resim

İZMİR

İzmir'in Karabağlar ilçesinde de orman yangını başladı. Kavacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahaleye başlandı.

Beş büyük ilde orman yangını: Sondaj aracında başlayan yangın ormana sıçradı, vatandaşlar tahliye ediliyor - 4. Resim

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ