Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A uzay yolculuğuna başlıyor. Peki, bu gelişme Türkiye için ne anlama geliyor? Türksat 6A'nın katkıları neler olacak? İşte yanıtı...

Bakan Uraloğlu, X sosyal medya hesabından Türksat 6A'nın fırlatma hazırlıklarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Uraloğlu, "İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A kapsülün içine yerleştirildi. SpaceX'in Falcon 9 Roketi ile uzay yolculuğu başlıyor." ifadelerini kullandı.

Türk mühendisleri tarafından üretilen Türksat 6A uydusunun bu gece Türkiye saatiyle 00.20'de ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya fırlatılması planlanıyor.

BU GECE FIRLATILACAK

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla ABD'den uzaya fırlatılacak. Pazartesiyi salıya bağlayan gece Türkiye saatliye 00.20'de gerçekleşecek fırlatma işleminin ardından Türksat 6A, roketten ayrılmasından sonra yaklaşık 70'inci dakikada geçici yörüngesine ulaşacak. Peki Türk mühendisleri tarafında yerli imkanlar ile üretilen Türksat 6A Türkiye için ne anlama geliyor?

YERLİ VE MİLLİ HABERLEŞME UYDUSU

Yerli ve milli uydunun uzayla buluşması ile Türkiye kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacak Türksat 6A uzaydaki bağımsızlığın adı olacak.

TÜRKİYE 5 MİLYAR İNSANA ULAŞACAK

Uzay alanındaki yetenekleri daha da ileri götürmeyi amaçlayan Türksat 6A, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümündeki son kullanıcılara hizmet edecek. 5 milyar insana ulaşacak.

Editör: UHA HABER MERKEZİ