Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın himayesinde kurulan Emlak Konut Asansör (EKA), Türkiye'nin ilk yüksek hızlı (6 metre/saniye hız) asansörünü tasarlamaya başladı. Sıfır atık uyumlu ve yenilenebilir enerjiyi kullanan fabrikanın görüntülerini paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "Türkiye'nin ilk yerli asansör fabrikasında, Emlak Konut Asansör ile dünyaya açılıyoruz. İnşaat sektöründe yüzde 100 yerli üretim hedefiyle şimdi Türkiye'nin ilk yüksek hızlı asansörünü hayata geçirmek için de çalışmalarımıza başladık" dedi.

İslam Memiş altın yatırımcılarına seslendi! Gram altın ile kıyasladı: "Has altını savunan birisiyim" İslam Memiş altın yatırımcılarına seslendi! Gram altın ile kıyasladı: "Has altını savunan birisiyim"

42 METREDE TEST

Konya'daki fabrikada tasarlanan asansörlerin güvenlik testi 42 metre yüksekliğindeki kulede gerçekleştiriliyor. "Bizler asansör sektörünün profesyonelleriyiz" diyen EKA Genel Müdürü Kurtuluş Erdem Bayraktar şunları kaydetti: "Şu an AR-GE merkezimiz ürünü tasarlama aşamasında. En kısa sürede testleri gerçekleştirip sertifikasyon ve üretim süreçlerine başlamayı hedefliyoruz. Amacımız dünya markalarıyla rekabet eden yerli ve milli bir dünya markası olmak."

Editör: UHA HABER MERKEZİ