Türkiye, kendi milli haberleşme uydusunu tasarlayan ve üreten 11 ülkeden biri oldu. TÜRKSAT 6A, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan SpaceX Fırlatma Merkezi'nden uzaya fırlatıldı.

"MİLLİ TEKNOLOJİLERLE BAĞIMSIZLIK SON DERECE ÖNEMLİ"

Türksat 6A Fırlatma Töreni'nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Böyle stratejik bir alanda yerli ve milli teknolojilerle bağımsız olmayı son derece önemli görüyoruz." şeklinde konuştu.

"DÜNYADA SADECE 11 ÜLKE YAPABİLİYOR"

ABD'de açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Burada çok güzel işbirliği de var. Bunun sonucunda dünyada 11 tane ülkenin yapabildiği bir teknolojik uydumuz var. İnşallah dakikalar sonra uydumuzu uzaya göndermiş olacağız." dedi.

"ÜLKEMİZİ ADIM ADIM İLERİYE TAŞIYORUZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türksat 6A Fırlatma Töreni'nde konuştu. Bakan Kacır, "Uzay bilimi teknolojilerinde, insan kaynağı, tasarım ve kabiliyetleri açısından ülkemizi adım adım ileriye taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"DAHA KALİTELİ BİR HABERLEŞME"

ABD' Florida'dan canlı yayına katılan Bakan Uraloğlu, "Ülkemizin çıkarlarını korumak üzere, daha kaliteli bir haberleşme sağlamak üzere uydumuzu uzaya göndereceğiz." dedi.

Uydunun Türkiye'nin uzayda hizmet veren altıncı uydusu olacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "5 milyar insana ulaşacağız. Farklı coğrafyalara hizmet vereceğiz, ülkemize döviz sokacağız. İHA ve SİHA'larımızın koordinatlarını, uydu sistemlerindeki hizmetlerini daha güçlü hale getirerek hizmet edecek." şeklinde konuştu.

TÜM SÜRECİ TÜBİTAK YÜRÜTTÜ

Tarihi ana dakikalar kala 24 TV'ye konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, " İlk haberleşme uydusu olması çok kıymetli. Bu uydumuzun uçuş bilgisayarı en kritik bileşeni. Tüm yönetim sürecini yazılımlar dahil olmak üzere TÜBİTAK'taki arkadaşlarımız gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

YERLİ VE MİLLİ HABERLEŞME UYDUSU

Yerli ve milli uydunun uzayla buluşması ile Türkiye kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacak Türksat 6A uzaydaki bağımsızlığın adı olacak.

TÜRKİYE 5 MİLYAR İNSANA ULAŞACAK

Uzay alanındaki yetenekleri daha da ileri götürmeyi amaçlayan Türksat 6A, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümündeki son kullanıcılara hizmet edecek. 5 milyar insana ulaşacak.

Siber Güvenlik Başkanlığı kuruluyor! TBMM açılır açılmaz… Siber Güvenlik Başkanlığı kuruluyor! TBMM açılır açılmaz…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TÜRKSAT 6A ile uydu üretiminde yeni safhaya geçtik. Yerli, milli haberleşme uydumuz 6A mevcut uyduların yedeklenmesini sağlayacak ve kapasiteyi artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ