Ankara​'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞKazan​'daki tesislerine bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Tesise canlı bomba​ saldırısı düzenlendiği belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Tesislerde çatışma seslerinin halen duyulduğu söyleniyor.

DDM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.  Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika haberine göre "Konuyla ilgili takipteyiz açıklama yapacağız" denildi.


Son dakika | TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit ve yaralılarımız var - 1. Resim


BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan gelen açıklamalara göre şehit ve yaralıların olduğu bildirildi. Bakan Yerlikaya şu açıklamaları yaptı:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı​ sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

REHİNELER OLDUĞU İDDİASI VAR

Üç teröristten ikisinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan çatışmanın devam ettiği öğrenilirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve ekip sevk edildi. 

Son dakika | TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit ve yaralılarımız var - 2. Resim


İKİNCİ BİR PATLAMA OLDU 

İlk patlamanın ardından yaklaşık 40 dakika sonra bölgeden ikinci bir patlama sesi geldi. Büyük panik yaşanırken, güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Son dakika | TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit ve yaralılarımız var - 3. Resim

TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakanlıktan açıklama geldi: 4 şehit ve 14 yaralı TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakanlıktan açıklama geldi: 4 şehit ve 14 yaralı

İŞTE O TERÖRİST

TUSAŞ​'taki şehit ve yaralıların olduğu hain terör saldırısının faili olan teröristin fotoğrafı ortaya çıktı. Hain saldırının failinin sırt çantası ve elindeki silahla binaya giriş yaptığı görüldü. 

Son dakika | TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit ve yaralılarımız var - 4. Resim


HAİNLER TAKSİYLE GELDİ

Hain saldırıyı gerçekleştirenlerin Ankara Kahramankazan Tesisleri'ne taksi ile geldiği görüntüler de ortaya çıktı.

Son dakika | TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit ve yaralılarımız var - 5. Resim


Adalet Bakanı Tunç: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

BAKAN KACIR: RABBİM TÜM MÜHENDİSLERİMİZİ MUHAFAZA ETSİN

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara TUSAŞ’daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kacır, ''TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde bir haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım. Kendisi haberi doğruladı ancak henüz detaylarla ilgili bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim tüm mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin'' dedi.

Editör: Rüşeydanur UHA