ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un hatalı Crowdstrike güncellemesindeki sorun nedeniyle dünya genelindeki tüm internet altyapıları çöktü. Bankalar, havalimanları, hastaneler ve TV sistemleri hizmet veremez hale gelirken konuya ilişkin Türkiye'den de açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Zarara uğrayan kurumlarla irtibata geçtik, aksaklığın önemli bir kısmını atlattığımızı söyleyebilirim. Birkaç saat içinde sistem vatandaşı etkileyen durumdan çıkartılmış olur. İlgili kurumlarımızla iletişim halindeyiz. Bir siber saldırı söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

BTK VE USOM SORUNLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYOR

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), yaşanan sorunların kaynağının tespiti ve giderilmesi için çalışma başlattı.

BTK, açıklamasında Türkiye'nin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünleriyle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ettiklerini belirtti ve ekledi:

"Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır. Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır."

Meteoroloji Açıkladı: İstanbul'u Etkileyen Değişim 4 Gün Sürecek! Salı Günü Neler Olacak? Meteoroloji Açıkladı: İstanbul'u Etkileyen Değişim 4 Gün Sürecek! Salı Günü Neler Olacak?

Editör: UHA HABER MERKEZİ