GÜNDEM

Ünlü marka vatandaşa toz biber yerine boya yedirmiş!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Son olarak ünlü baharat markasından boya çıktı.

Abone Ol

Konya'nın meşhur baharat firmalarından birisi vatandaşa tatlı toz biber yerine boya yedirmiş. Bahsi geçen firmanın ismini bakanlık böyle duyurdu.

Konya'da insan sağlığını tehlikeye düşüren, taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların ve ürünlerin isimleri bir bir açıklanıyor. Konya'da da birçok firmanın ismi bu listede yer alıyor. Şehirde gerek insan sağlığını tehlikeye sokan gerekse de taklit ve tağşiş yapan firmalara yenileri eklendi. 17. 10. 2024 tarihinde birkaç firma daha bu listeye girdi. Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş bir ürünü üreten Konyalı firma da bakanlık tarafından ifşa edildi.

Boya tespit edildi

Baharatlar, çeşni vericiler ve soslar grubunda üretim yapan BGS Başaran Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi isimli bir firmanın ürününde hile tespit edildi. Bu firmanın 'Goldup' markasıyla ürettiği tatlı toz biberinde uygunsuzluk görüldü. Firmanın tatlı toz biberinden 18.09.2023 tarihinde numune alındı. Baharatta gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit edildi. Firmanın usulsüzlük yaptığı da 17.10.2024 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyuruldu.

Firma duyuruldu

17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Konya'daki firmayı da bu kapsamda listeye yazdı.