Türkiye'de durmaksızın artan şiddet sarmalı sürüyor. Gündeme yansıyan kadın cinayeti ve tacizi haberleri sonrası ise özellikle kadınlar, internet üzerinden biber gazı ve elektro şok gibi ürünlere yöneldi. Fırsatçılar ise pek çok farklı platformda satılan biber gazı ve elektro şok ürünlerine zam yaptı.

İzmir’de 10 gün dayanan asırlık  ekmek pişirme geleneği! İzmir’de 10 gün dayanan asırlık ekmek pişirme geleneği!

Piyasada, İstanbul'da iki geç kızın vahşice katledilmesi ve bir kadının sokak ortasında iki maganda tarafından cinsel saldırıya uğraması öncesi 80 ila 120 lira arasında fiyatı değişen biber gazlarının fiyatı fırsatçılar tarafından yaşanan olaylar sonrası yüzde yüz zamlandı. Bazı ürünlerin fiyatının 560 liraya kadar çıktığı kaydedildi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Biber gazlarının fiyatlarındaki ani zamlara ise sosyal medyadan büyük tepki geldi. Tepkiler üzerine az sayıda bazı satıcıların ürünlerini satıştan kaldırdığı görüldü.

BİBER GAZI KULLANMAK YASAL MI?

Yaşanan son şiddet olayları sonrası Türkiye’de biber gazı kullanımı tekrar gündeme geldi. Özellikle kadınlar için önemli bir savunma aracı olarak görülen biber gazının kullanımın yasal olup olmadığı da merak konusu oldu.

Türkiye'de biber gazının kişisel savunma amaçlı kullanımı yasal olsa da bazı sınırlamalara tabi. Yasal düzenlemelere göre, biber gazı yalnızca savunma amacıyla ve meşru müdafaa kapsamında kullanılabiliyor. Saldırgan bir şekilde veya yasadışı bir eylemde kullanılması suç teşkil ediyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ