Türk vatandaşlığı almak için yeni dönem başladı, Türk vatandaşlığı almak zorlaşıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti kimliği alacak yabancılar, hem emniyet hem de milli istihbarat teşkilatı tarafından yapılan güvenlik araştırmalarından geçmek zorunda kalacak. Ayrıca, INTERPOL'den de iki defa doğrulama yapılmadan vatandaşlık verilmeyecek. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyen yabancılar artık bu şartlara takılacak.

Putin’den Çarpıcı Talimat: Rusya Ordusuna 180 Bin Yeni Asker Takviyesi! Putin’den Çarpıcı Talimat: Rusya Ordusuna 180 Bin Yeni Asker Takviyesi!

TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMAK ZORLAŞTI

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda yaptığı sunumda, Türk vatandaşlığı verilmesi konusunda en önemli aşamalardan birinin Emniyet ve MİT'in yaptığı güvenlik araştırması olduğunu belirtti.

Bu kurumların olumlu görüş bildirmemesi durumunda vatandaşlık işlemlerinin yürütülmeyeceğini ifade etti.

MİT VE İNTERPOL ŞARTI

Öte yandan son zamanlarda uluslararası organize suç örgütü üyelerinin Türk vatandaşlığı aldığına dair tartışmalar nedeniyle süreçler daha sıkı takip ediliyor. Başvuru aşamasında ve başvurunun sonuçlanmasına kısa süre kala INTERPOL'den iki defa doğrulama isteniyor.

YABANCILARIN EVLİLİK BAŞVURULARI

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de kanuni kalış hakkı olmayan yabancıların nikâh başvurularını kabul etmemeleri için valiliklere bir yazı gönderdi. Kaçak göçmenlerle mücadele için bu kural yeniden hatırlatıldı. yasal olarak Türkiye'de kalma hakkı olmayan yabancıların evlilik başvuruları kabul edilmeyecek.

SÜREÇLER SIKI TAKİP EDİLİYOR

Bu düzenlemelerle birlikte, Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancılar için süreçler daha titiz ve detaylı bir şekilde yürütülüyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ