EKONOMİ

Yarısı Bizden yeniden başlıyor... İstanbul'da bu kez 39 ilçeyi kapsayacak

Bağcılar'da 4 ayrı kentsel dönüşüme start veren Bakan Kurum, ‘Yarısı Bizden'de yeni başvuru süreci başlatacaklarını duyurdu. Bakan Kurum, başvuruda bu kez tarih kısıtlaması olmayacağını da belirtti.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün Bağcılar'da 4 bölgenin kentsel dönüşüm sürecini başlatırken, Bağcılar Millet Bahçesi'nin de açılışını yaptı. Olası İstanbul depremine dikkat çeken Bakan Kurum "Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemini başlatıyoruz" sözleriyle yeni kampanyayı duyurdu. Kurum'un verdiği bilgiye göre bu kez 39 ilçeyi kapsayacak olan ve 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira da tahliye ödemesi olmak üzere 1.5 milyon liralık destek için başvurularda süre kısıtlaması olmayacak.

SÜRESİZ DEVAM EDECEK

Bakan Kurum kapmanyanın süresiz devam edeceğni ibelirterek "39 ilçemizde, vatandaşımızın süresiz başvuru yapmasının önünü açıyoruz. Yeni üretilecek projelerde, otopark ve sığınak alanları proje metrekaresinin dışında tutulacak. Hiçbir kardeşimizin, hak kaybı yaşamasına izin vermiyoruz. Vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Bina bazında, ada bazında bu projeleri yürüteceğiz" dedi.

YENİ KOLAYLIKLAR

İlk Yarısı Bizden kampanyasında 2.5 ayda 1 milyon 225 bin bağımsız bölüme ilişkin başvuru aldıklarını anlatan Kurum "Projelerimizi, vatandaşımızla el ele vererek bitiriyoruz. Vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeleri yapıyoruz. Yüklenici firmalarımız için de bir iyileştirme yapıyor. İşe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30'unu hemen ödüyoruz. İşi hızlandırıyoruz. İnşallah bu kararlarla; Yarısı Bizden Kampanyası; daha da hızlanacak, el birliğiyle İstanbul'umuzu en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz" dedi.

4408 YENİ KONUT

Bakan Kurum "Şimdi buradan; Bağcılar Yenimahalle Ece Sitesi'ne, Güngören Tozkoparan'a, Kartal Orhantepe'ye, Küçükçekmece Güneş Sitesi'ne ve Üsküdar Basko Sitesi'ne; oralardaki kardeşlerimize sevgilerimizi gönderiyoruz. Yarısı Bizden kapsamında; bu bölgelerdeki 4 bin 408 ev ve dükkanın temellerini çok yakında atıyoruz" diye konuştu.

BİZİ POLEMİKTE DEĞİL DÖNÜŞÜM ALANLARINDA GÖRECEKSİNİZ

Milletin kararının sandıkta tecelli ettiğini vurgulayan Kurum, "Siyasetin, devlet görevinin en güzel yanı; millete verdiğimiz sözleri tutmaktır. Bu görevlerde bulunan herkese, özellikle de belediye başkanlarına çağrım şudur. Seçim artık bitmiştir. Milletimizin kararı sandıkta tecelli etmiştir. Bu karar da başımızın üstündedir. Bakın seçimin üzerinden aylar geçti. Belediye başkanlarımız artık asli işlerine yoğunlaşmalıdır. Suni gündemler peşinde koşmamalıdır" dedi. Kurum "Bu güzel şehrin, İstanbul'umuzun polemiklerle kaybedecek vakti yok; İcraata ihtiyacı var. Tartışmaya, kısır çekişmelere, ayak oyunlarına değil; hizmete, projeye, yatırıma ihtiyacı var. Tüm belediye başkanlarından artık sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz. Bunu milletimiz de istiyor. Sizden; sürekli bahaneler duymayı değil; 'İstanbul için ulaşımda şunu, dönüşümde şunu yapalım' demenizi bekliyor" diye konuştu. Kurum "Söz veriyoruz! Bizi polemikte değil, dönüşüm alanlarında, yeşil alanlarda göreceksiniz. Bizi kavgada değil; sosyal konutlarımızın şantiye alanlarında bulacaksınız. Aşkla çalışacağız" diye konuştu.

HODRİ MEYDAN HESAPLAŞALIM

Bakan Kurum "2019'dan bugüne kadar, İstanbul'umuzda tam 1000 yeni itfaiye eri alımına da izin vermişiz. Bir de bize; 'personel izni verilmiyor' deniyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Bir başka belediye de 'Bakanlığın bize borcu var' diyor. 'Hesaplaşalım' diyor. Hodri meydan, hesaplaşalım. Hesaplaşalım da; siz belediye olarak daha üzerinize düşen görevi yapmamışsınız. Yetkisi Ankara Büyükşehir'e ait olan Hazine taşınmazlarının satışlarının durumunupaylaşmalısınız" dedi.

PİMİ ÇEKİLMİŞ BİR BOMBANIN ÜSTÜNDEYİZ

Olası İstanbul depremine ilişkin de önemli açıklamalar yapan Kurum, "Bu şehirde, deprem tehlikesiyle bir arada yaşıyoruz. Teşbihte hata olmaz: Pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde oturuyoruz. Hep birlikte harekete geçmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.