GÜNDEM

Yunanistan'da gündem oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti Atina'yı meraklandırdı

NATO Zirvesindeki Erdoğan-Miçotakis görüşmesi hala Yunan basınının gündeminde. Görüşmenin iyi geçtiği vurgulanıyor ancak görünen o ki Atina'nın gözü 20 Temmuz'da Erdoğan'ın KKTC'ye yapacağı ziyarette olacak.

Abone Ol

Washington'daki NATO zirvesinde Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşması Atina'nın en önem verdiği görüşmeydi. Ankara-Atina hattındaki normalleşme rüzgarı sürerken, bunu teyidi için verilen mesajlar en çok merak edilenler arasındaydı.

YUNAN HÜKÜMETİ VE BASINI MEMNUN

O görüşme hala yunan medyasının da gündeminde. Haberlere göre Miçotakis de görüşmeden memnun ayrıldı. Olumlu ve yapıcı geçen görüşmede normalleşme sürecinin seyri ele alındı. Görüşme de Cumhurbaşkanı Erdoğan da samimi ve rahattı. Eylül ayında BM Genel Kurulu'nda bir görüşme daha olacak.

GÖZLER 20 TEMMUZ'A ÇEVRİLDİ

Yunan basını ve hükümeti ise gözlerini 20 Temmuz'da çevirmiş durumda. Yani KKTC barış ve özgürlük bayramına. Cumhurbaşkanı Erdoğan adayı ziyaret edecek. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümünde, Türk Donanması KKTC'de 50 savaş gemisiyle geçit töreni düzenleyecek. Ayrıca TGC Anadolu ve Türk Yıldızları da orada olacak. Yunan basını, Türkiye Ve Yunanistan arasında bir buçuk yıldır süren sakin dönemin 20 Temmuzda ciddi bir sınavdan geçeceğini iddia ediyor. Çünkü Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis de aynı gün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne gidecek.

ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS ADADA OLACAK

Tam da bu noktada, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis'ten önemli bir açıklama geldi. Ankara ile Stina'nın her konuda anlaşamayacak olsalar da, gerginliklerden kaçınmak için gerekli koşulları yaratması gerektiğini vurguladı. Türk-Yunan diyaloğuna ihtiyaç olduğunu vurguladı.