DÜNYA

Zaporijya'ya Saldırı: 7 ölü

Kırım-Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal Rusya ve Ukrayna arasında esir takasıyla özgürlüğüne kavuştu. Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüştü. İkilinin görüşmesi esnasında Türk Bayrağı ve Bayraktar TB2 SİHA'SI dikkati çekti.

Abone Ol

Rusya-Ukrayna arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. Rus güçleri yine Ukrayna'nın güneyindeki Zapoijya bölgesine saldırdı. Vilniansk kentine füzeler attı. Birçok bina ve araç hasar aldı. 2'si çocuk 7 kişi hayatını kaybetti. 8'i çocuk 23 kişi de yaralandı.

KARADENİZ'DEKİ ABD İHA'LARI

Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna Kırım'daki Sivastopol sahilini füze yağmuruna tutmuştu. Rusya'dan açıklama geldi. Açıklamaya göre saldırıdan önce bölgede ABD'ye ait insansız hava araçları bulunuyordu. Kiev rejimine istihbarat sağlıyordu. Rusya "ABD'nin doğrudan ihtilafta taraf olduğunu gösteren bu davranış Rusya ile NATO arasında sıcak çatışma riski taşıyor." açıklamasında bulundu ve "Olası çatışma çıkması durumunda sorumluluk NATO ülkelerinin olacak" uyarısı yaptı. Pentagon'dan cevap gecikmedi. "Karadeniz bölgesinde uluslararası yasa ve normlar çerçevesinde ABD denizde ve havada keşif uçuşlarını sürdürecek. Herhangi ülke bize yasak koyamaz" denildi.

ZELENSKİY YİNE SİLAH TALEP ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy bir kez daha müttefiklerine seslendi. Ukrayna'ya silah sağlama çağrısını yineledi.

Uzun menzilli silah ve gelişmiş hava savunma sistemleri talep etti. Başka bir açıklamasında ise savaşın uzamasını istemediklerini belirtti."savaşın bir an önce adil barışla noktalanmasını arzuluyoruz." dedi. Bunun için ikinci Ukrayna Barış Konferansı'na yeni kapsamlı barış planı hazırladıklarını kaydetti.

NERİMAN CELAL SALIVERİLDİ

Zelenskiy özgürlüğüne kavuşan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal ile görüştü. Görüşmenin gerçekleştiği masada duran Türk bayrağı, Türkiye'nin yerli ve milli ada sınıfı korveti ve Bayraktar TB2 SİHA'sı dikkati çekti.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Türkiye de Celal'in bırakılmasının büyük memnuniyetle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı, "Bu süreçte emeği geçen tüm taraflara teşekkür ediyoruz." denildi.

"Halen tutuklulukları devam eden Asan Ahmetov ve Aziz Ahmetov dahil diğer Kırım Tatar soydaşlarımızın da en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmaları için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.