GÜNDEM

31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde Kazananlar Açıklandı

Adana'da düzenlenen 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ünlü Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski, sinema dünyasına yaptığı katkılardan dolayı Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Abone Ol

Adana’da bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren etkinlikte, Polonyalı ünlü yönetmen Jerzy Skolimowski’ye 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' takdim edildi. Skolimowski, ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın elinden aldı. Yönetmen, ödülü alırken yaptığı esprili konuşmasıyla izleyenleri güldürdü: "Yaşam Boyu Başarı Ödülü demek, yaşamın sonuna gelindiği anlamına gelebilir ama ben yıllar sonra gelip tekrar ekstra bir başarı ödülü alacağım."

Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu

Festival kapsamında verilen Orhan Kemal Emek Ödülleri ise sinema dünyasının usta isimlerine takdim edildi. Ünlü sinema oyuncuları Güler Ökten, Mazlum Kiper ve yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, bu prestijli ödüle layık görüldü. Güler Ökten, ödülünü Halil Ergün’ün elinden alırken, Mazlum Kiper’e ödülünü Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü verdi. Muzaffer Hiçdurmaz ise ödülünü meslektaşı Şerif Gören’in elinden aldı.

Nilüfer Coşkusu

Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Türk pop müziğinin usta ismi Nilüfer, geçmişten günümüze sevilen şarkılarını seslendirerek geceye damgasını vurdu. Sanatçının performansı, izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.