Bakan Yusuf Tekin: "Danıştay Kararı Bekleniyor, 20 Bin Öğretmen Ataması Hızla Gerçekleşecek" Bakan Yusuf Tekin: "Danıştay Kararı Bekleniyor, 20 Bin Öğretmen Ataması Hızla Gerçekleşecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, CHP Genel Merkezi önünde Özgür Özel karşıladı.

Erdoğan ve Özel, Genel Merkez önünde tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdiler.

 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile Genel Merkezdeki başkanlık makamında görüşüyor.

SON CHP ZİYARETİ 18 YIL ÖNCEYDİ

Erdoğan Chp Özgür Makamında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 18 yıl önce 2006'da Başbakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezi'nin açılışı sebebiyle eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti. İki lider görüşme sonrasında basın mensuplarına bilgi vermişti.

"BU GÖRÜŞME KELEBEK ÖMÜRLÜ OLMASIN"

Böyle bir ziyaretin gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, "Bu görüşme herkese ve ülkeye geniş çapta etki ediyor. Belki de Türkiye'nin geçmişinde özellikle 2010'dan bu yana olan dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz, en çok yokluğu hissedilen süreçtir bu süreç. Bu görüşme sonrası partiler arasındaki bütün anlaşmazlıkların bertaraf olmasını beklemiyoruz zaten ama beklediğimiz şey şu; partilerin diğer partilere veya iktidara yakınlaşmasından ziyade Türkiye'nin olmazsa olmaz meselelerinde, kırmızı çizgelerinde bir mutabakat bekliyoruz biz. Meselenin samimiyet testi de bu çizgidir. Bu görüşme çok önemli tabi ki kelebek ömürlü olmasın ama bu iki tarafın sağlayabileceği bir şey." İfadelerini kullandı.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Cumhurbaşkanlığı forsunun da kullanılacağı buluşmada en önemli gündem maddesinin yeni anayasa tartışmaları olması bekleniyor.

SİYASETTE BAHAR HAVASI
İlk olarak 2 Mayıs'ta, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen iki liderin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürmüştü. Tüm Türkiye'nin merakla takip ettiği buluşma, iktidar ile muhalefet arasında yeni bir diyalog zemininin oluşmasını sağladı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ