DÜNYA

İsrail'den Hizbullah'a ikinci saldırı: Bu kez telsizleri patlattı

İsrail çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırının ardından bugün yeni bir saldırı düzenledi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen güney banliyöden patlama sesleri geldi. İsrail, bu kez telsiz cihazları patlattı.

Abone Ol

İsrail'in, Lübnan​'da çağrı cihazlarını patlatarak gerçekleştirdiği saldırının ardından bir saldırı daha gerçekleştirildi. İsrail, bu kez Hizbullah​ üyelerinin telsiz cihazlarını patlattı. Başkent Beyrut​'un güneyinde bulunan karargahta el telsizleri infilak etti. 

Telsizlerin Hizbullah tarafından beş ay önce, çağrı cihazları ile aynı zamanda satın alındığı belirtildi. 

HİZBULLAH ÜYELERİNİN CENAZE TÖRENİ DE HEDEFTEDİ

Patlamalardan en az biri, dün gerçekleşen çağrı cihazları saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yakınında gerçekleşti.

''SALDIRILAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAK''

Üst düzey Hizbullah yetkilisi Hashem Safidini, örgütün "yeni bir aşamayla" karşı karşıya olduğunu söyleyerek saldırıların karşılıksız kalmayacağını vurguladı.

Öte yandan Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen bölgedeki patlamalar, Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasından bir gün sonra meydana geldi.

İSRAİL'İN ÇAĞRI CİHAZLARIYLA HİZBULLAH'A SALDIRISI

Lübnan'da dün Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları peş peşe patladı. Cihazların patlaması nedeniyle 1'i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti, 200'ü ağır olmak üzere 3 bin kişi yaralandı. 

Ülkenin birçok yerinde gerçekleşen patlamalar, güvenlik kameralarına yansıdı. İsrail, yetkililere konuya dair açıklama yapmamaları konusunda uyardı ve saldırıyı üstlenmedi.