Haziran ayının ilk günlerinde resmi gazetede yayımlandı. Tedavüle gireceği tarih netleşti. 5 Türk Lirası bayramdan sonra madeni olarak dolaşıma sokulacak.

Kartal'da Zincirleme Trafik Kazası: 3 Yaralı, Sürücü Kaçtı Kartal'da Zincirleme Trafik Kazası: 3 Yaralı, Sürücü Kaçtı

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de, 5 lira değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ yayımlanmıştı. Tebliğ'in ardından darphane basım sürecini hızlandırdı. İlk basımlar yapıldı. 5 liralık madeni paralar için hazırlıklar tamamlandı.

BAYRAM SONRASI DOLAŞIMA GİRECEK

Kenar özelliği düz tırtıllı olan paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu Yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

TASARIMDA TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Madeni 5 liranın ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada "Türkiye Yüzyılı" logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta "Türk Lirası" yazısı ve yazının altında basım yılına yer verildi. Paranın arka yüzünde Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi portresi, çevresinde de "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresi bulunuyor.

DARPHANE HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Darphane tarafından basımı tamamlanan madeni 5 TL'leri dağıtımını Merkez Bankası bayramdan sonra başlayacak. Madeni 5 TL talebi olan işletmeler veya kuruluşlar, bayramdan sonraki hafta itibariyle Merkez Bankası şubelerinden taleplerini karşılayabilecek.

Editör: UHA HABER MERKEZİ