EKONOMİ

Trump gelişmesi Bitcoin'i uçurdu

1,5 günlük resmî tatil başladı; içeride borsa, dolar ve altında ‘sınırlı’ hareketler gözlemlendi. Petrolde günlük kayıp %5’i aşarken; cuma günü 66 bin 500 dolardan kapanan Bitcoin, bugün 69 bin 200 doları test etti. ABD’de başkanlık seçimleri için yapılan bütün anketlerin ortalamasına göre Trump %48,4 ile rakibi Harris’in önüne geçti. Buradan destek bulan BTC’de, yeniden 70 bin dolar sesleri yükselmeye başladı.

Abone Ol

Piyasalarda 1,5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatili, bugün öğleden sonra başladı. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksinde de işlemler yarım gün gerçekleşti. Endeks %0,42 yükselişle birlikte 8945 puandan kapanış gerçekleştirdi.

EN ÇOK YÜKSELEN HİSSELER

Bugünkü işlemlerde EGEEN, EUPWR, KONYA, GESAN ve CWENE %10,00-%6,23 arası primle en fazla yükselen hisseler oldu. En fazla para girişi ise TUPRS, MGROS ve AKBNK hisselerinde gerçekleşti. 9000-9200 bandının endekste kritik direnç olduğu belirtiliyor.

DOLAR VE ALTINDA SON DURUM

Resmî tatile girerken dolar ve gram altın cephesinde de sakin bir seyir öne çıkıyor. Bugünkü işlemlerde dolar 34,28 TL ile yatay görünümünü korurken; serbest piyasada gram altın fiyatı, sınırlı değer kaybı ile birlikte 3025 TL’den günü tamamlamaya hazırlanıyor.

PETROLDE SERT KAYIP

Bugünün dikkat çeken hareketleri dış piyasalarda yaşandı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 5,5 düşüşle birlikte 72 doların da altına geriledi. İsrail’den İran’a gerçekleşen misillemenin ‘sınırlı’ kalması, jeopolitik risk algısını düşürerek petrolde satışları hızlandırdı.

BİTCOİN YÜKSELİYOR

Öte yandan cuma günü 66 bin 500 dolardan kapanan Bitcoin, bugün 69 bin 200 dolara kadar yükseldi. ABD’deki bütün anketlerin ortalamasını hesaplayan Real Clear Politics’in bugünkü verilerine göre; kripto para dostu başkan adayı Trump %48,4’lük oy oranı tahminine ulaştı. Rakibi Harris ise %48,3’te kaldı. Bunun üzerine BTC’de moraller yükselirken, yeniden 70 bin dolar beklentisi de artmaya başladı.